Mexico

Foredrag om Mexico

Mexicos kulturhistorie, kunst og arven fra aztekerne og mayakulturen

Foredrag om Mexico og landets fascinerende historie, arkitektur og kunst. Mexico har en mangefarvet kulturhistorie, en af verdens største metropoler (Ciudad de Mexico) og mere end 100 levende sprog!

Siden spaniernes ankomst har landet, som den mexicanske essayist Octavio Paz gør opmærksom på, været præget af en søgen efte en mexicansk identitet, dvs. et ståsted mellem den ”oprindelige” indianske og den senere tilkomne spanske kultur.

Foredraget går bag om Mexicos historie, fra olmeker-, maya- og aztekerkulturerne over Cortés’ indtagelse af Tenochtitlan til det moderne Mexico. Vi ser nærmere på de vigtigste seværdigheder i landet og undersøger landets litteratur, arkitektur og billedkunst, samt fænomener som Día de Muertos og tilbedelsen af Jomfruen af Guadalupe, der besøges af mere end 10 millioner mennesker årligt.

Foredraget vil således bl.a. belyse Mexicos rige kunstneriske arv og studere bl.a. Frida Kahlos farverige malerier, Carlos Fuentes analyser af landets historie og toltecismen inden for arkitekturen.

Kasper Christiansen

Foredragsholder Kasper Christiansen er cand.mag. i Kulturformidling fra Københavns Universitet og læste overbygningen på Universitat de Barcelona. Kasper har boet mere end 15 år i Barcelona og har fra år 2006 holdt talrige foredrag på Folkeuniversitetet i København, Odense, Aalborg og Aarhus samt for en lang række private firmaer og grupper i Danmark.

Kasper har siden 2011 ejet sit eget rejsebureau og arbejder med grupperejser og firmarejser. Kasper har udgivet flere artikler om Barcelona, er certificeret lokalguide og taler flydende spansk og catalansk.

Billeder fra foredraget

PyramideDiego RiveraMexico indfødtPyramide i MexicoPalenqueNatur i Mexico

Detaljer & priser for foredraget om Mexico

Varighed
Foredraget kan skræddersys, men tager fra 45 minutter til 2-3 timer.

Pris
Pris for foredraget: fra 5000 kr. (inklusiv transport i Københavnsområdet)

Bestil foredraget

Populære foredrag