Studierejse

Foredrag om opførelsen af Havets Katedral

Havets Katedral og Ildefonso Falcones - et tidsbillede af Barcelona i 1300-tallet.

Foredraget beskriver tilblivelsen af en af Spaniens smukkeste bygninger fra Middelalderen og den tidsperiode, kirken var en del af.

I Barcelonas storhedstid i 1300-tallet blev byen en magtfaktor i Middelhavetsområdet på linje med bystater som Genova og Venedig. 

1300-tallet er kulminationen på en periode med ekspansion, rigdom og kulturrel opblomstring, der starter under den catalanske konge Jaume I.

Ekspansionen i Middelhavet betød at enorme rigdomme kom til den catalanske hovedstad og disse rigdomme kunne bruges til opførelsen af en række usædvanlige arkitektoniske værker. Havets Katedral er juvelen i kronen - en ekstraordinær arkitektonisk bedrift, der stadig i dag kan beundres i Barcelonas Borne-kvarter, ikke langt fra Ramblaen, som de fleste besøger på deres ferie.

Dette foredraget foretager en rejse tilbage til Barcelonas storhedstid og fortæller historie om, hvordan Barcelona i løbet af 1200- og 1300-tallet ekspanderer voldsomt, og tilraner sig store rigdomme. Foredraget giver overblik over Barcelonas historie fra middelalderens storhedstid under kongerne Jaume I og Pere III til i dag.

Foredraget fortæller historien om, hvordan gotikken kommer til Europa, og gør kirkerne både større, breddere og lysere.

Foruden Havets Katedral vil der være fokus på andre af Barcelonas gotiske kirker, den lokale helgeninde Santa Eulalia og hendes betydning for Santa María del Mar og La Seu-Katedralen, angrebene på jødekvarteret, men også et kik på nutiden og kirker som Antoni Gaudís La Sagrada Familia.

Kasper Christiansen

Foredragsholder Kasper Christiansen er cand.mag. i Kulturformidling fra Københavns Universitet og læste overbygningen på Universitat de Barcelona. Kasper har boet mere end 15 år i Barcelona og har fra år 2006 holdt talrige foredrag på Folkeuniversitetet i København, Odense, Aalborg og Aarhus samt for en lang række private firmaer og grupper i Danmark.

Kasper har siden 2011 ejet sit eget rejsebureau og arbejder med grupperejser og firmarejser. Kasper har udgivet flere artikler om Barcelona, er certificeret lokalguide og taler flydende spansk og catalansk.

Billeder fra foredraget

Havets Katedral - Santa María del MarBastaix ved Havets KatedralSoejler i havets katedralStatue af Santa Maria, Jomfru Maria, Havets Katedral

Detaljer & priser for foredraget om Havets Katedral

OK

Foredraget om Havets Katedral kan holdes i hele Danmark

Duration of the tour

Foredraget varer mellem 1½ og 2 timer, men kan skræddersys. Det er også muligt at skræddersy foredraget med formater med flere forelæsninger

Personer

Foredraget kan arrangeres for firmaer, foreninger, skoler, højskoler og private grupper.

OK

Prisen på foredraget er
3.750 DKK
pris for foredraget inkl. transport i Københavnsområdet. For et foredrag i andre områder af Danmark kan der komme transportudgifter oven i prisen.

Populære foredrag