den catalansk selvstændighedskamp

Foredrag om den catalanske selvstændighedskamp

I catalanernes selvforståelse er de grundlæggende forskellige fra resten af spanierne

Selvstændighedskampen i Barcelona og resten af Catalonien har delt befolkningen i to lejre: én der er for og én der er imod. Folk er blevet fjender, familier er blevet splittet og arbejdspladser hyrer folk, der har den rigtige holdning til cataloniens selvstændighed.

Catalonien har sit eget sprog og sin egen kultur og i mange catalaneres selvforståelse er der grundlæggende forskelle mellem catalanerne og resten af spanierne.

Foredraget ser på den historiske baggund for selvstændighedskampen, de økonomiske faktorer, der er i spil og følelserne og stemningen i samfundet. Foredraget viser, hvordan catalansk selvstændighed har været et tema i Spanien i århundreder, men hvordan emnet efter 2008 har optaget et stadig større rum i spansk politik.
Kasper Christiansen

Foredragsholder Kasper Christiansen er cand.mag. i Kulturformidling fra Københavns Universitet og læste overbygningen på Universitat de Barcelona. Kasper har boet mere end 15 år i Barcelona og har fra år 2006 holdt talrige foredrag på Folkeuniversitetet i København, Odense, Aalborg og Aarhus samt for en lang række private firmaer og grupper i Danmark.

Kasper har siden 2011 ejet sit eget rejsebureau og arbejder med grupperejser og firmarejser. Kasper har udgivet flere artikler om Barcelona, er certificeret lokalguide og taler flydende spansk og catalansk.

Billeder fra foredraget

SelvstændighedskampBarcaFodboldFodbold

Detaljer & priser for foredraget om den catalanske selvstændighedskamp

OK

Foredraget om Den catalanske sælvstændighedskamp kan holdes i hele Danmark

Duration of the tour

Foredraget varer mellem 1½ og 2 timer, men kan skræddersys. Det er også muligt at skræddersy foredraget med formater med flere forelæsninger

Personer

Foredraget kan arrangeres for firmaer, foreninger, skoler, højskoler og private grupper.

OK

Prisen på foredraget er
7.500 DKK
pris for foredraget inkl. transport i Københavnsområdet. For et foredrag i andre områder af Danmark kan der komme transportudgifter oven i prisen.

Populære foredrag