Antoni Gaudís Sagrada Familia

Foredrag om Antoni Gaudí

Foredrag om den geniale catalanske arkitekt og hans værker i Barcelona

Foredrag om den kendte spanske arkitekt, Antoni Gaudí og om den kulturbevægelse, han var en del af. Antoni Gaudí blev født i 1852 syd for Barcelona i den lille by Reus, men flyttede snart til storbyen Barcelona, hvor han blev præget af de mange bygninger fra gotikken, der skulle blive en inspirationskilde gennem hele hans karriere. 

Gaudí voksede op i en periode, hvor Catalonien oplevede en kulturel opblomstring (la Renaixença). 'Den catalanske renæssance' betød en forøget interesse for catalansk historie, for den catalanske storhedstid i middelalderen og for catalansk sprog & kultur. Inden for arkitekturen betød renæssancen en voldsom kunstnerisk opblomstring, som det bl.a. skulle komme til udtryk hos Antoni Gaudí, Puig i Cadafalch og Domènech i Montaner.

Foredraget fokuserer både på hovedværker som Casa Batlló, La Pedrera og La Sagrada Familia og mindre kendte værker som Cripta de la Colònia Güell og Torres Bellesguard. Da Gaudí døde i 1926 var han i fuld gang med at bygge på den enorme kirke, la Sagrada Familia. I dag bygger man stadig på Sagrada Familia og man regner med tidligst at kunne blive færdig med kirken i 2026.

Kasper Christiansen

Foredragsholder Kasper Christiansen er cand.mag. i Kulturformidling fra Københavns Universitet og læste overbygningen på Universitat de Barcelona. Kasper har boet mere end 15 år i Barcelona og har fra år 2006 holdt talrige foredrag på Folkeuniversitetet i København, Odense, Aalborg og Aarhus samt for en lang række private firmaer og grupper i Danmark.

Kasper har siden 2011 ejet sit eget rejsebureau og arbejder med grupperejser og firmarejser. Kasper har udgivet flere artikler om Barcelona, er certificeret lokalguide og taler flydende spansk og catalansk.

Billeder fra foredraget

Gaudí park GüellSagrada FamiliaSagrada FamiliaSagrada Familia foredragBænk GaudíCasa BatlloCasa Batlló i Barcelona

Detaljer & priser for foredraget om Antoni Gaudí

OK

Foredraget holdes i hele Danmark

Duration of the tour

Foredraget varer mellem 1½ og 2 timer, men kan skræddersys. Det er også muligt at skræddersy foredraget med formater med flere forelæsninger

Personer

Foredraget kan arrangeres for firmaer, foreninger, skoler, højskoler og private grupper.

OK

Prisen på foredraget er
3.750 DKK
pris for foredraget inkl. transport i Københavnsområdet. For et foredrag i andre områder af Danmark kan der komme transportudgifter oven i prisen.

Populære foredrag