Barcelona

Foredrag om Barcelonas historie

Fra det romerske barcino til det moderne Barcelona

Barcelona kaldes ofte for den mest europæiske by i Spanien. Den har i løbet af de sidste 20 år udviklet sig til et mekka for moderne design, arkitektur og mode og er blevet et økonomisk, politisk og kulturelt knudepunkt i Europa. Byen har også i tidligere perioder spillet en central rolle i Europa. Dens mange historiske monumenter, museerne og litteraturen vidner om en rig historie. I foredraget vil vi foretage en rejse gennem Barcelonas og Cataloniens interessante historie, fra romernes Barcino til det moderne Barcelona.

Den økonomiske opblomstring i middelalderen, udviklingen af 'catalanismen' som begreb samt værker af bl.a. Miró, Dalí, Picasso, Gaudí. Catalonien vil blive belyst både ud fra et historisk og fra et kulturelt og kunstnerisk perspektiv.

Foredraget giver et overblik over byens historie, dens kunst (Miró, Picasso og Dalí), arkitektur (Gaudí, Calatrava, Foster) og litteratur (Havets Katedral, Vindens Skygge), men kommer også ind på emner som catalanismen, lokal gourmet og musik.

Kasper Christiansen

Foredragsholder Kasper Christiansen er cand.mag. i Kulturformidling fra Københavns Universitet og læste overbygningen på Universitat de Barcelona. Kasper har boet mere end 15 år i Barcelona og har fra år 2006 holdt talrige foredrag på Folkeuniversitetet i København, Odense, Aalborg og Aarhus samt for en lang række private firmaer og grupper i Danmark.

Kasper har siden 2011 ejet sit eget rejsebureau og arbejder med grupperejser og firmarejser. Kasper har udgivet flere artikler om Barcelona, er certificeret lokalguide og taler flydende spansk og catalansk.

Billeder fra foredraget

Barcelona Plaza EspañaSanta Maria del MarBarcelona katedralHavets Katedral Santa María del Mar

Detaljer & priser for foredraget om Barcelona

Varighed
Foredraget kan skræddersys, men tager fra 45 minutter til 2-3 timer.

Pris
Pris for foredraget: fra 3750 kr. (inklusiv transport)

Populære foredrag