Camp Nou

Foredrag om El Clásico


El Clásico - fodboldkampen mellem Barça og Madrid

Hvorfor er der så meget mere på spil end en fodbold, når Barcelona og Madrid møder hinanden på fodboldbanen? Har man én gang oplevet en clásico - fodboldkampen mellem Spaniens to vigtigste fodboldkamp - ved man at følelserne sidder uden på tøjet, og at fodboldkampen skal ses som andet og mere end fodbold.

Fodboldens enorme betydning i Spanien griber helt ind i familiernes dagligdag: mange familer planlægger sommerferien ud fra ligaens kalender, FC Barcelonas navn føjes til listen over arvtagere på testamentet og weekendens fodboldresultater er det store emne på arbejdspladsen - ikke bare om mandagen efter kamp, men i løbet af ugen, og dermed indtil næste kamp fløjtes i gang. Så, hvorfor har fodbolden denne enorme betydning i Spanien?

For at forstå fodboldens enorme betydning i Spanien er man nødt til at gå bag om selve spillet og se på de værdier spillet og klubberne er blevet tillagt gennem historien og hvordan disse værdier er blevet koblet op på ideologiske kampe i spansk politik og kultur.

Fodbolden blev siden Franco kom til magten brugt som et ideologisk våben mod centralmagten fra Barcelonas side, men FC Barcelona er også i dag en vigtig værdi i det catalanske samfund, til trods for at Franco er død og borte for flere årtier siden.

Foredraget går bag om El Clásico, fodboldkampen mellem FC Barcelona og Real Madrid, og ser nærmere på værdierne og de politiske forhold bag sporten. Der indrages avisudbklip fra aviser, musik, historiske facts i et foredrag, der handler lige så meget om catalansk kultur som om fodbold. Dermed sættes foredraget fodholdet mellem den Barcelona og Madrid ind i en historisk kontekst.

Kasper Christiansen

Foredragsholder Kasper Christiansen er cand.mag. i Kulturformidling fra Københavns Universitet og læste overbygningen på Universitat de Barcelona. Kasper har boet mere end 15 år i Barcelona og har fra år 2006 holdt talrige foredrag på Folkeuniversitetet i København, Odense, Aalborg og Aarhus samt for en lang række private firmaer og grupper i Danmark.

Kasper har siden 2011 ejet sit eget rejsebureau og arbejder med grupperejser og firmarejser. Kasper har udgivet flere artikler om Barcelona, er certificeret lokalguide og taler flydende spansk og catalansk.

Billeder fra foredraget

FodboldfestPublikum til fodboldkampFodboldkamp på Camp NouClásico

Detaljer & priser for foredraget om el clásico - fodboldkampen mellem FC Barcelona og Real Madrid

OK

Foredraget om El Clásico kan holdes i hele Danmark

Duration of the tour

Foredraget varer mellem 1½ og 2 timer, men kan skræddersys. Det er også muligt at skræddersy foredraget med formater med flere forelæsninger

Personer

Foredraget kan arrangeres for firmaer, foreninger, skoler, højskoler og private grupper.

OK

Prisen på foredraget er
3.750 DKK
pris for foredraget inkl. transport i Københavnsområdet. For et foredrag i andre områder af Danmark kan der komme transportudgifter oven i prisen.

Populære foredrag