En rejse gennem Spaniens historie

En rejse gennem Spaniens historie

Foredraget foretager en rejse gennem de sidste 2.000 år af Spaniens historie

Foredraget er bygget op som en fascinerende rejse gennem en række af højde- og lavpunkterne i Spaniens fascinerende historie. Foredraget giver et overblik over de brede linjer i landets historie fra romerne til i dag, men også et indblik i nogle af de vigtigste hændelser og episoder undervejs.

Der vil bl.a. være fokus på maurernes indtagelse af Spanien, Columbus' rejser til Amerika og den senere erobring af Mexico, guldalderen i det 16. og 17. århundrede. I moderne tid stilles der skarpt på såvel højdepunkter som afholdelsen af OL i Barcelona i 1992, opførelsen af Guggenheim i Bilbao, men også korruptionsskandalerne, separatismen og borgerkrigens ar i nutidens Spanien. Endelig ser vi nærmere på Juan Carlos' abdiktion i juni 2014 efter hans elefanjagter og skandaler samt en række af Spaniens udfordringer i dag.

Kasper Christiansen, der har boet mere end 15 år i Spanien og er cand.mag. i litteraturvidenskab og kulturformidling fra Københavns Universitet og Universitat de Barcelona, fortæller om Spanien.

Kasper Christiansen

Foredragsholder Kasper Christiansen er cand.mag. i Kulturformidling fra Københavns Universitet og læste overbygningen på Universitat de Barcelona. Kasper har boet mere end 15 år i Barcelona og har fra år 2006 holdt talrige foredrag på Folkeuniversitetet i København, Odense, Aalborg og Aarhus samt for en lang række private firmaer og grupper i Danmark.

Kasper har siden 2011 ejet sit eget rejsebureau og arbejder med grupperejser og firmarejser. Kasper har udgivet flere artikler om Barcelona, er certificeret lokalguide og taler flydende spansk og catalansk.

Billeder fra foredraget

Maurisk arkitekturElefantjagtElefantjagt

Detaljer & priser for foredraget 'en rejse i Spaniens historie'

OK

Foredraget holdes i hele Danmark

Duration of the tour

Foredraget varer mellem 1½ og 2 timer, men kan skræddersys. Det er også muligt at skræddersy foredraget med formater med flere forelæsninger

Personer

Foredraget kan arrangeres for firmaer, foreninger, skoler, højskoler og private grupper.

OK

Prisen på foredraget er
3.750 DKK
pris for foredraget inkl. transport i Københavnsområdet. For et foredrag i andre områder af Danmark kan der komme transportudgifter oven i prisen.

Populære foredrag