Højdepunkter i Spaniens Kulturhistorie

Højdepunkter i Spaniens Kulturhistorie

Overblik over Spanien kulturhistorie samt kunstneriske & arkitektoniske hovedværker på 1½ time

Få et overblik over hele Spaniens fascinerende kulturhistorie af cand. mag. Kasper Christiansen, der har boet mere end 15 år i Barcelona. Foredraget er bygget op som en rejse gennem Spaniens historie. Undervejs 'besøger' vi det romerske Hispania, det visigotiske Toledo, det mauriske al-Andalus, habsburgernes storrige og kriserne og krigene i det 19. og 20. århundrede til nutidens Spanien.

Undervejs foretages der nedslag i vigtige hændelser som Guldalderen under de habsburgske konger, opdagelsen af Amerika og opførelsen af hovedværker som Alhambra, La Sagrada Familia og Guggenheimmuseet. Vi kigger nærmere på malerier som Guernica og Las Meninas, der afspejler en historisk periode.

Foredraget giver således en indføring i de vigtigste historiske hændelser og forbinder dem med mesterværker inden for arkitekturen og billedkunsten. Vi slutter i nutiden med Picassos Guernica, Frank Gehrys Guggenheim og Santiago Calatravas Videnskabsmuseum i Valencia.

Undervejs ser vi på følgende hovedværker i spansk kulturhistorie

  1. Alhambra-paladset i Granada
  2. Velázquez Las Meninas i Madrid (Pradomuseet)
  3. Frank Gehrys Guggenheim-museum (Bilbao)
  4. Francisco Goyas El 3 de mayo en Madrid (Pradomuseet)
  5. Mies van der Rohe's Barcelona Pavillion (Barcelona)
  6. Picassos Guernica (Reina Sofia museet).
  7. Santiago Calatravas videnskabsmuseum (Valencia)
  8. De romanske freskoer (Catalonien)
  9. Katedralen Primada Santa María (Toledo)
  10. La Sagrada Familia i Barcelona

Foredraget giver både et indblik over spansk kulturhistorie, men også indsigt i de store linjer i spansk historie. Foredraget er bygget op som en fascinerende rejse med brug af flotte billeder, tale og lyd.

Kasper Christiansen

Foredragsholder Kasper Christiansen er cand.mag. i Kulturformidling fra Københavns Universitet og læste overbygningen på Universitat de Barcelona. Kasper har boet mere end 15 år i Barcelona og har fra år 2006 holdt talrige foredrag på Folkeuniversitetet i København, Odense, Aalborg og Aarhus samt for en lang række private firmaer og grupper i Danmark.

Kasper har siden 2011 ejet sit eget rejsebureau og arbejder med grupperejser og firmarejser. Kasper har udgivet flere artikler om Barcelona, er certificeret lokalguide og taler flydende spansk og catalansk.

Billeder fra foredraget

Gaudi Sagrada Familia Gaudi Sagrada Familia Goya Las Meninas VelázquezGuggenheim

Detaljer & priser for foredraget 'Højdepunkter i Spaniens Kulturhistorie'

OK

Foredraget 'Højdepunkter i Spaniens Kulturhistorie' kan holdes i hele Danmark

Duration of the tour

Foredraget varer mellem 1½ og 2 timer, men kan skræddersys. Det er også muligt at skræddersy foredraget med formater med flere forelæsninger

Personer

Foredraget kan arrangeres for firmaer, foreninger, skoler, højskoler og private grupper.

OK

Prisen på foredraget er
3.750 DKK
pris for foredraget inkl. transport i Københavnsområdet. For et foredrag i andre områder af Danmark kan der komme transportudgifter oven i prisen.

Populære foredrag