Firmarejser, firmaer, firmatur
Kasper Christiansen
Foredrag om Madrid

 

 

 

 

Foredrag om Madrids historie


Madrid - Cervantes' & Velázquez' by. Foredrag om Madrids kulturhistorie

Efter en periode, præget af økonomisk nedgang og social ustabilitet under Francisco Francos lange regeringsperiode (1939-1975), har Spanien gennemgået en rivende udvikling gennem de sidste 30 år. Det er sammen med Irland det land i EU, der har oplevet størst økonomis vækst gennem de sidste årtier. Og de sidste år har landet på en lang række områder markeret sig som et af de mest moderne lande i Europa.

Først i den sidste halvdel af 1500-tallet, blev Madrid gjort til landets hovedstad. Det skete efter at landet var blevet tilbageerobret fra maurerne og de kristne riger samlet. I dag kalder indbyggerne selv Madrid for verdens største landsby, og byen har, på trods af sine 5 millioner indbyggere, stadig steder, hvor tiden synes at stå stille og barer, hvor de samme mennesker mødes dag efter dag over morgenkaffen.

Qua sin placering langt nede på den Iberiske Halvø, har Madrid i mange perioder været forskanset fra indflydelser fra nye tendenser fra Nordeuropa, men et moderne Madrid har udviklet sig til en dynamisk og pulserende storby fuld af liv, kunst og kultur – også præget af moderne arkitektur. Samtidig er byens historiske centrum fuld af hyggelige pladser og lækre restauranter, og så har Madrid med Reina Sofía, Prado og Thyssen museerne nogle af Verdens bedste kunstmuseer.

Foredragets indhold

  • En introduktion til Spaniens sprog, kulturer og brogede historie.
  • Spanien – et forskellenes land
  • Spanien og overgangen til demokrati efter Franco
  • Spanien og Madrid i nutiden
  • Moderne arkitektur i Spanien.
FAKTA
Foredragets længde
1 til 2 timer

Foredragets pris

I udgangspunktet: 5000 kroner.

Rejser til Madrid

Barcelona

Foredrag om Barcelona

Dette foredrag om Barcelona er en generel introduktion til byen og denskulturhistorie - mæs mere om foredraget om Barcelona her.
Antoni Gaudí artikel

Antoni Gaudí

Læs denne artikel om Antoni Gaudí og hans liv og få mere at vide om arkitekten bag La Sagrada Familia.
Billedserier

Billedserier

Billeder fra Barcelona og Catalonien - se billedserierne her.

Firmarejser til Barcelona, firmaer der rejser til Barcelona
City Tours Spain | City Tours Barcelona