Firmarejser, firmaer, firmatur
Kasper Christiansen
Istanbul

 

 

 

 

Foredrag om Istanbuls kulturhistorie


Istanbuls fascinerende historie fra Byzans. Konstantinopel spillede en hovedrolle i Europæisk historie som hovedstad i det byzantinske storrige indtil Konstantinopels fald i 1453

Kigger man ud over Istanbul fra det berømte Galatatårn ser man en moderne megaby, hvor det kan være svært at få øje på byens grænser. Byen ved det Gyldne Horn har i dag over 16 mio. indbyggere. De mange minareter stikker på i bybilledet og afslører, at det er en muslimsk by, men samtidig har byen en fortid som græsk koloni og senere som hovedstad i det byzantinske rige.

Byen blev ifølge myten grundlagt af hærføreren Byzas under navnet Byzans, og den græske koloni voksede sig først for alvor stor, da Konstantin Den Store besluttede at gøre byen til hovedstad i den østlige del af Romerriget. Konstantinopel blev hurtigt Det Nye Rom og kristendommens hovedby og siden hovedstad i Det Byzantinske Rige.

Med det fjerde Korstog blev byen erobret af latinske korsførere. Dermed kom byen til at spille en interessant rolle som impulsgiver til Renæssancen, der var i fuld gang i Italien. Byzantinerne genindtog byen knap 60 år senere, men det fjerde korstog viste omverden, at byen ikke var uindtagelig. I 1453 blev byen endelig indtaget af osmannerne.

Foredragets indhold
Foredraget tager udgangspunkt i Istanbuls fascinerende historie og koncentrerer sig om byens rige traditioner inden for kunst, kultur, arkitektur, herunder Hagia Sofía kirken og byzantinsk kunst (malerier og mosaikker) og Sinans moskeer.

FAKTA
Foredragets længde
To timer

Foredragets pris
I udgangspunktet: 5000 kroner.

NB! Foredrag om Havets Katedral
Foredraget kan evt. bestilles sammen med foredraget om Havets Katedral.

Barcelona

Foredrag om Barcelona

Dette foredrag om Barcelona er en generel introduktion til byen og denskulturhistorie - mæs mere om foredraget om Barcelona her.
Antoni Gaudí artikel

Antoni Gaudí

Læs denne artikel om Antoni Gaudí og hans liv og få mere at vide om arkitekten bag La Sagrada Familia.
Billedserier

Billedserier

Billeder fra Barcelona og Catalonien - se billedserierne her.

Firmarejser til Barcelona, firmaer der rejser til Barcelona
City Tours Spain | City Tours Barcelona