Firmarejser, firmaer, firmatur
Kasper Christiansen
Foredrag om Havets Katedral

 

 

 

 

Foredrag om Havets Katedral


Havets Katedral og Ildefonso Falcones. Et tidsbillede af Barcelona i 1300-tallet.

Barcelonas storhedstid i 1300-tallet bliver forbigået i mange historiebøger, til trods for at det er en af de vigtigste perioder i Cataloniens historie. 1300-tallet er kulminationen på en periode med ekspansion, rigdom og kulturrel opblomstring, der starter under den catalanske konge Jaume I.

Ekspansionen i Middelhavet betyder at enorme rigdomme kommer til den catalanske hovedstad og disse rigdomme kunne nu bruges til opførelsen af en række usædvanlige arkitektoniske værker. Havets Katedral er juvelen i kronen - en ekstraordinær arkitektonisk bedrift, der i dag kan beundres i Barcelonas Borne-kvarter.

Foredraget foretager en rejse tilbage til Barcelonas storhedstid. Det begynder i midten af 1300-tallet, og bevæger sig derfra tilbage til Barcelonas grundlæggelse efter den anden puniske krig opblomstringen under Jaume I og Pere III.

Foredraget fortæller historien om, hvordan gotikken kommer til Europa, da abbed Suger og andre samtidige fremsynede mænd begyndte at kombinere nye elementer i arkitekturen til en helt ny byggestil: gotikken. Med gotikken bliver kirkerne både større og breddere.

Foruden Havets Katedral vil der være fokus på andre af Barcelonas gotiske kirker, på den lokale helgeninde Santa Eulalia og hendes betydning for Santa María del Mar og La Seu-Katedralen, om Barcelonas udvikling i løbet af senmiddelalderen, angrebene på jødekvarteret og kampene mod Genova og Castilla.

 

FAKTA
Foredragets længde
To timer

Foredragets pris
I udgangspunktet: 5000 kroner.

NB! Foredrag om Jordens Søjler
Foredraget kan evt. bestilles sammen med foredraget om Jordens Søjler. Det er også muligt at bestille et foredrag, der omhandler begge romaner.

 

Barcelona

Foredrag om Barcelona

Dette foredrag om Barcelona er en generel introduktion til byen og denskulturhistorie - mæs mere om foredraget om Barcelona her.
Antoni Gaudí artikel

Antoni Gaudí

Læs denne artikel om Antoni Gaudí og hans liv og få mere at vide om arkitekten bag La Sagrada Familia.
Billedserier

Billedserier

Billeder fra Barcelona og Catalonien - se billedserierne her.

Firmarejser til Barcelona, firmaer der rejser til Barcelona
City Tours Spain | City Tours Barcelona