Firmarejser, firmaer, firmatur
Kasper Christiansen
Foredrag om Antoni Gaudí

 

 

 

 

Foredrag om Antoni Gaudí


Foredrag om Antoni Gaudí. Den geniale arkitekt der har prydet Barcelona med sine værker.

Foredrag om Barcelonas kendteste arkitekt gennem tiderne, Antoni Gaudí og den kulturbevægelse, han var en del af.

Antoni Gaudí er på mode. Efter en lang periode, hvor Gaudí og hans organiske arkitektur var sat ud på et sidespor, er Gaudí igen blevet populær. Ikke blot bliver hans værker besøgt af millioner af personer. Hans arkitektur og elementer fra den bruges også i moderne arkitektur i disse år.

Antoni Gaudí blev født i 1852 syd for Barcelona i den lille by Reus, men flyttede snart til storbyen Barcelona, hvor han blev præget af de mange gotiske byggerier. Gotikken skulle blive en inspirationskilde hele hans liv.

Gaudí voksede op i en periode, hvor Catalonien oplevelde en kulturrel opblomstring, der går under navnet renæssancen. Den catalanske renæssance betød en forøget interesse for catalansk historie, for den catalanske storhedstid i middelalderen, for catalansk sprog og kultur. Inden for arkitekturen betød renæssancen en voldsom kunstnerisk opblomstring, som det bl.a. skulle komme til udtryk hos Antoni Gaudí, Puig i Cadafalch og Domènech i Montaner.

Da Gaudí døde i 1926 var han i fuld gang med at bygge på den enorme kirke, la Sagrada Familia. Kun ét tårn stod færdigt. Dermed begyndte diskusionen om hvordan man skulle bygge kirken færdig. I dag bygger man stadig på Sagrada Familia og man regner med tidligst at kunne blive færdig med kirken i 2030.

Foredragsholderen
Foredragsholder Kasper Christiansen bor fast i Barcelona og har gennem de senere år arbejdet med guidede ture til Gaudís værker og foredrag på Folkeuniversitetet om Barcelona og Antoni Gaudí.

FAKTA
Foredragets længde
En til to timer

Foredragets pris
I udgangspunktet: 5000 kroner.

Barcelona

Foredrag om Barcelona

Dette foredrag om Barcelona er en generel introduktion til byen og denskulturhistorie - mæs mere om foredraget om Barcelona her.
Antoni Gaudí artikel

Antoni Gaudí

Læs denne artikel om Antoni Gaudí og hans liv og få mere at vide om arkitekten bag La Sagrada Familia.
Billedserier

Billedserier

Billeder fra Barcelona og Catalonien - se billedserierne her.

Firmarejser til Barcelona, firmaer der rejser til Barcelona
City Tours Spain | City Tours Barcelona