Firmarejser, firmaer, firmatur
Kasper Christiansen
Foredrag om El clásico

 

 

 

 

Foredrag om El Clásico


El Clásico - kampen mellem Barça og Madrid.Hvorfor er der så meget mere på spil end en bold, når Barcelona og Madrid tørner sammen på grønsværen?

Fodboldens enorme betydning i Spanien griber helt ind i den enkelte families daglige liv (og død!): man planlægger ferien ud fra ligaens kalender, FC Barcelonas navn føjes til listen over arvtagere på testamentet og weekendens fodboldresultater er det store emne på arbejds-pladsen - ikke bare om mandagen efter kamp, men i løbet af ugen, og dermed indtil næste kamp fløjtes i gang. Så, hvorfor har fodbolden denne enorme betydning i Spanien?

For at forstå fodboldens enorme betydning i Spanien er man nødt til at gå bag om selve spillet og se på de værdier spillet og klubberne er blevet tillagt gennem historien og hvordan disse værdier er blevet koblet op på ideologiske kampe i spansk politik og kultur. Fodbolden blev siden Franco kom til magten brugt som et ideologisk våben mod centralmagten fra Barcelonas side, men FC Barcelona er også i dag en vigtig værdi i det catalanske samfund, til trods for at Franco er død og borte for flere årtier siden.

Dette foredrag om El Clásico, kampen mellem FC Barcelona, handler om værdierne og det politiske spil bag fodbolden. Der indrages avisudbklip fra aviser, musik, historiske facts i et foredrag, der handler lige så meget om catalansk kultur som om fodbold. Dermed sættes foredraget fodholdet mellem den Barcelona og Madrid ind i en historisk kontekst.

 

FAKTA
Foredragets længde
1 til 2 timer

Foredragets pris
I udgangspunktet: 5000 kroner.

NB. Foredrag om Barcelona i Barcelona!
Der er også muilighed for at bestille foredraget om Barcelona i Barcelona! Kasper Christiansen opholder sig det meste af tiden i Barcelona, og har kontakt til flere steder i Barcelona, hvor man kan leje foredragssale. Er i en forening, højskole eller større gruppe, der er interesseredet i at få et foredrag om Barcelona på stedet, kan I kontakte mig her.

Barcelona

Foredrag om Barcelona

Dette foredrag om Barcelona er en generel introduktion til byen og denskulturhistorie - mæs mere om foredraget om Barcelona her.
Antoni Gaudí artikel

Antoni Gaudí

Læs denne artikel om Antoni Gaudí og hans liv og få mere at vide om arkitekten bag La Sagrada Familia.
Billedserier

Billedserier

Billeder fra Barcelona og Catalonien - se billedserierne her.

Firmarejser til Barcelona, firmaer der rejser til Barcelona
City Tours Spain | City Tours Barcelona