Firmarejser, firmaer, firmatur
Kasper Christiansen
Foredrag om Barcelona

 

 

 

 

Foredrag om Barcelona


Et kulturhistorisk foredrag om Barcelona og byens udvikling fra romernes grundlæggelse af byen til i dag.

Barcelona kaldes ofte for den mest europæiske by i Spanien. Den har i løbet af de sidste 20 år udviklet sig til et mekka for moderne design, arkitektur og mode og er blevet et økonomisk, politisk og kulturelt knudepunkt i Europa. Byen har også i tidligere perioder spillet en central rolle i Europa. Dens mange historiske monumenter, museerne og litteraturen vidner om en rig historie. I foredraget vil vi foretage en rejse gennem Barcelonas og Cataloniens interessante historie, fra romernes Barcino til det moderne Barcelona.

Den økonomiske opblomstring i middelalderen, udviklingen af 'catalanismen' som begreb samt værker af bl.a. Miró, Dalí, Picasso, Gaudí. Catalonien vil blive belyst både ud fra et historisk og fra et kulturelt og kunstnerisk perspektiv.

Foredraget giver et overblik over byens historie, dens kunst (Miró, Picasso og Dalí), arkitektur (Gaudí, Calatrava, Foster) og litteratur (Havets Katedral, Vindens Skygge), men kommer også ind på emner som catalanismen, lokal gourmet og musik.

 

FAKTA
Foredragets længde
To timer

Foredragets pris
I udgangspunktet: 5000 kroner.

NB. Foredrag om Barcelona i Barcelona!
Der er også muilighed for at bestille foredraget om Barcelona i Barcelona! Kasper Christiansen opholder sig det meste af tiden i Barcelona, og har kontakt til flere steder i Barcelona, hvor man kan leje foredragssale. Er i en forening, højskole eller større gruppe, der er interesseredet i at få et foredrag om Barcelona på stedet, kan I kontakte mig her.

Foredrag om Havets Katedral
Foredraget kan evt. bestilles sammen med foredraget om Havets Katedral.

Barcelona

Foredrag om Barcelona

Dette foredrag om Barcelona er en generel introduktion til byen og denskulturhistorie - mæs mere om foredraget om Barcelona her.
Antoni Gaudí artikel

Antoni Gaudí

Læs denne artikel om Antoni Gaudí og hans liv og få mere at vide om arkitekten bag La Sagrada Familia.
Billedserier

Billedserier

Billeder fra Barcelona og Catalonien - se billedserierne her.

Firmarejser til Barcelona, firmaer der rejser til Barcelona
City Tours Spain | City Tours Barcelona